Anasayfa Duyuru Proje Müellifi Süleyman Emre Karakuş'a Ulaşma Yazısı

21 Eylül 2020

21-09-2020

Proje Müellifi Süleyman Emre Karakuş’a Ulaşma Yazısı

Mimarlık üretim pratiğinin korunmasında telif haklarının korunması önemlidir. 5486 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre yapıya müdahalenin yapının özgünlüğünü bozması durumunda, mimarın iznin alınmasını gerekli görmektedir. Dolayısıyla telif hakları, mimari meslek etiğinin devamlılığında da göz ardı edilmemesi gereken bir yere sahiptir. Telif hakları kavramı mimarın emeğinin ve yapının korunmasını da sağlamaktadır. Toplumlar ve mesleki sorumluluklar çerçevesinde hareket eden Mimarlar Odası, telif haklarının korunması kapsamında yürüttüğü çalışmaları, üyeleri, idareler ve kamuoyu ile paylaşarak bu yönde mücadele eder.

Bu çalışma kapsamında, Odamız üyesi Mimar 40045 sicil no.’lu Süleyman Emre Karakuş ‘un telif hakkını koruyabilmek için bütün çabalarımıza rağmen kendisi ile iletişim kuramamış bulunmaktayız. Bu nedenle üyemizin iletişim bilgilerini bilen ya da bu konuda bilgisi olan üyelerimizin tarafımıza bilgi vermelerini rica ederiz.

Saygılarımızla.